Langoše s bylinkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 51643x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžičky | sušené droždie |
cesto: | |
250 g | polohrubá múka |
1 štipka | soľ |
1 dl | smotana |
250 g | hladká múka |
1 štipka | cukor |
čerstvo mleté talianske bylinky | |
2 lyžice | biely jogurt |
2 dl | mlieko |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
príloha: | |
kečup | |
strúhaný cesnak | |
strúhaný syr |
Postup prípravy receptu
Zo všetkých uvedených ingrediencií vymiešame cesto a necháme vykysnúť. Na panvici rozpálime rastlinný olej. Lyžicou naberáme cesto, roztiahneme ho v rukách a dávame na rozpálenú panvicu, prípadne znížime oheň alebo teplotu a smažíme po oboch stranách. Osmaženej langoše kladieme na obrúsky a necháme odkvapkať. Langoše s bylinkami podávame s nastrúhaným cesnakom, tatarka, syrom a kečupom. Sú veľmi křehoučké.