Lahôdková Zapečená krkovička
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 132941x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | bravčová krkovička |
100 g | Debrecíne pečienka |
150 - 200 g | šampiňóny |
200 g | plátkový syr |
1 kelímok | smotana na varenie |
1 lyžička | mletý kmín |
1 ks | cibula |
1 lyžička | hladká múka |
4 lyžice | olej |
podľa chuti: | |
grilovacie korenie | |
podľa potreby: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Šampiňóny očistíme, rozpolíme a pokrájame na hrubšie plátky. Krkovička opláchneme, osušíme, naklepeme a podľa chuti okoreníme. Na troch lyžiciach oleja opečieme plátky mäsa z oboch strán, až začnú červenať. Lyžicu oleja rozotrieme na dne zapekacej misky a preložíme do nej opečené mäso. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Do výpeku po mäse dáme cibuľu, speníme, pridáme huby, rascu a asi 5 minút za stáleho miešania opekáme. Zmes navrstvíme na opečenú krkovičiek, poukladáme plátky Debrecíne chrbty a plátky syra. Hladkú múku rozšľaháme v smotane a tým prelejeme pripravený pokrm. Lahôdkové krkovičiek vložíme do rúry a zapekáme. Lahôdková zapečenou krkovičiek podávame s hranolčekmi a zeleninou.