Lacný domáci chlieb
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 9696x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžičky | soľ |
0,5 l | voda |
1 kg | hladká múka |
3 lyžičky | celý rasca |
1,5 - 3 lyžice | ocot |
1 ks | kvasnice |
3 ks | väčšie zemiaky |
Postup prípravy receptu
V mise alebo na doske vypracujeme z múky, kvasníc, najemno nastrúhaných zemiakov, octu, vody a korenia pevné cesto (ako na knedle). Z cesta urobíme tvar chleba a dáme na hladkou múkou vysypaný plech. Môžeme použiť aj pečúca misu alebo pekáč, v ktorom sa chlieb neroztrhne. Cesto necháme minimálne 30 minút kysnúť na teplom mieste, prikryjeme utierkou. Po vykysnutí vložíme chlieb do vyhriatej rúry na 180 ° C. Prvých 30 minút pečenia rúry nesmieme otvárať, až potom potrieme chlieb čistou vodou a vložíme späť do rúry. Opakujeme vždy po 15 minútach, kým nám chlieb nezezlátne. Lacný domáci chlieb krájame až po vychladnutí.
Komentáre k receptu Lacný domáci chlieb (2 komentáre)
-
Zuzana
30.June 2019 21:42
ja mam na to noz na pecivo (original japonsky z damaskovej ocele z dellinger-u)
-
lujza
30.June 2019 17:43
Dobrý deň, prosím Vás o tip - čím krájate chlebík aby bol taký pekný nadýchaný a s minimom odrobiniek aj po rozkrojení na krajce ?