Lacná sviečková
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 139332x
Pravá sviečková je bohužiaľ finančne náročnejšia a tak je tu recept na lacnejšie, ale nemenej chutnú variant.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | mleté mäso |
40 g | petržlen |
60 g | maslo |
1 kelímok | smotana na varenie |
4 guličky | nové korenie |
50 g | cibula |
2 lyžičky | korenie do mletých mas |
3/4 l | mäsový vývar |
40 g | Mrkva |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
1,5 lístka | bobkový list |
ocot | |
5 guličiek | celý čierne korenie |
50 g | hladká múka |
50 g | zeler |
cukor |
Postup prípravy receptu
Zeleninu olúpeme, očistíme, umyjeme a pokrájame na drobné kocky. Mleté mäso osolíme, okoreníme, okoreníme, vytvarujeme do valčeka. V pekáči rozpustíme maslo, vsypeme zeleninu, okoreníme, navrch položíme mäso a dáme piecť do rúry. Pečieme tak dlho, kým zelenina nestmavne. Mäso vyberieme, uchováme teplé, zeleninu rozmixujeme alebo prepasírujeme do hrnca, zalejeme vývarom, prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a povaríme. Nakoniec podľa chuti osladíme, okyselíme octom, prípadne dosolíme. Podávame s houskovým knedľou a plátky upečeného mäsa.