Lacná perníková buchta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 76040x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
2 hrnky | cukor kryštál |
6 ks | jablko |
3 lyžičky | kakao |
2 hrnky | mlieko |
1/2 hrnku | olej alebo rozpustené maslo |
1 balíček | kypriaci prášok do perníka |
3 hrnky | polohrubá múka |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Prichystáme si jablká, ktoré olúpeme a nastrúhame. Polohrubú múku, mlieko, cukor, olej, nastrúhané jablká a kakao propacujeme v redšie cesto, nakoniec pridáme balíček kypriaceho prášku do perníka a nalejeme na vymastený a múkou vysypaný hlbší plech. Perníková buchtu pečieme pri 200 ° C asi 20 minút. Vydrží vláčna i niekoľko dní.