Lacná hubová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 132944x
Hubová polievka je vždy najlepšie z čerstvých húb, ale chutí dobre aj zo zmrazených.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
500 - 700 ml | mlieko |
1 lyžica | hladká múka |
1 miska | narezanej huby |
1 - 2 ks | vajcia |
750 ml | voda |
podľa chuti: | |
drvená rasca |
Postup prípravy receptu
Huby zalejeme studenou vodou, pridáme štipku rasce, soľ a varíme aspoň 15 minút alebo do zmäknutia húb. Ak máme huby mrazené, tak je pred varením nerozmrazujeme. V troške mlieka rozmiešame dôkladne hladkú múku tak, aby nezostali hrudky. Dolejeme zvyškom mlieka, ešte znovu premiešame a prilejeme do vody s uvarenými hubami. Za stáleho miešania privedieme hubovú polievku do varu a asi 2 minúty povaríme. Do hrnca s vriacou hubovú polievkou rozklepneme vajíčko a na miernom ohni ešte miešame, až sa bielok a žĺtok v polievke zrazí. Nenechajte sa odradiť tým, že je lacná hubová polievka z málo ingrediencií. Výrazná hubová vôňa a chuť sú jej prednosťou. Podávať ju môžeme s chlebom. Pozn: Mlieka a múky môžete do polievky dať aj viac, potom polievka bude světlejší.Množství mlieka záleží aj na veľkosti misky s hubami (čím viac húb, tým tmavší hubový vývar). Moc tmavá by polievka ale byť nemala.