Labužnícky králik
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 72269x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | červená paprika |
10 dkg | slanina |
1 ks | veľká cibuľa |
1 ks | zelená paprika |
1 ks | králik |
nálev: | |
2 lyžice | horcica |
1 lyžička | mletá sladká paprika |
2 lyžice | kečup |
2 lyžičky | soľ |
2 dl | voda |
1/2 lyžičky | mleté čierne korenie |
1,5 dl | olej |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si nálev. Zmiešame olej, kečup, horčicu, vodu, soľ, korenie a mletú sladkú papriku. Cibuľu a cesnak ošúpeme, oboje nakrájame na plátky. Papriku očistíme a nakrájame na prúžky. Menšieho králika necháme vcelku, väčšieho rozporcujeme. Vložíme ho do pekáča a zalejeme nálevom. Všetko zasypeme plátky cibule, cesnaku a prúžky čerstvých paprík. Cez noc necháme uležať. Pred prípravou vložíme králika do rúry a pečieme zvoľna cca 2 hodiny. Podľa potreby podlievame vodou, prelievame výpekom a obraciame. Ku koncu pečenia králika obložíme plátkami slaniny a necháme ich rozškvařit. Mäkké mäso vyberieme, Výpek zlejeme, pridáme trochu vody a rozmixujeme. Nemusí to však byť, zelenina by mala byť dostatočne rozvarená. Mäso na tanieri prelejeme šťavou a podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.