Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Labužnícky králik

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 70787x
Labužnícky králik

Príprava je dlhšia, ale budete prekvapení, ako chutí.

vytlačiť recept Labužnícky králik
recept Labužnícky králik sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

10 dkg slanina
1 ks veľká cibuľa
1 ks zelená paprika
1 ks králik
1 ks červená paprika

nálev:

2 lyžičky soľ
2 dl voda
1/2 lyžičky mleté čierne korenie
1,5 dl olej
2 lyžice horcica
1 lyžička mletá sladká paprika
2 lyžice kečup

Postup prípravy receptu

Pripravíme si nálev. Zmiešame olej, kečup, horčicu, vodu, soľ, korenie a mletú sladkú papriku. Cibuľu a cesnak ošúpeme, oboje nakrájame na plátky. Papriku očistíme a nakrájame na prúžky. Menšieho králika necháme vcelku, väčšieho rozporcujeme. Vložíme ho do pekáča a zalejeme nálevom. Všetko zasypeme plátky cibule, cesnaku a prúžky čerstvých paprík. Cez noc necháme uležať. Pred prípravou vložíme králika do rúry a pečieme zvoľna cca 2 hodiny. Podľa potreby podlievame vodou, prelievame výpekom a obraciame. Ku koncu pečenia králika obložíme plátkami slaniny a necháme ich rozškvařit. Mäkké mäso vyberieme, Výpek zlejeme, pridáme trochu vody a rozmixujeme. Nemusí to však byť, zelenina by mala byť dostatočne rozvarená. Mäso na tanieri prelejeme šťavou a podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Komentáre k receptu Labužnícky králik (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty