Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Labužnícky králik

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 70699x
Labužnícky králik

Príprava je dlhšia, ale budete prekvapení, ako chutí.

vytlačiť recept Labužnícky králik
recept Labužnícky králik sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks červená paprika
10 dkg slanina
1 ks veľká cibuľa
1 ks zelená paprika
1 ks králik

nálev:

2 lyžice horcica
1 lyžička mletá sladká paprika
2 lyžice kečup
2 lyžičky soľ
2 dl voda
1/2 lyžičky mleté čierne korenie
1,5 dl olej

Postup prípravy receptu

Pripravíme si nálev. Zmiešame olej, kečup, horčicu, vodu, soľ, korenie a mletú sladkú papriku. Cibuľu a cesnak ošúpeme, oboje nakrájame na plátky. Papriku očistíme a nakrájame na prúžky. Menšieho králika necháme vcelku, väčšieho rozporcujeme. Vložíme ho do pekáča a zalejeme nálevom. Všetko zasypeme plátky cibule, cesnaku a prúžky čerstvých paprík. Cez noc necháme uležať. Pred prípravou vložíme králika do rúry a pečieme zvoľna cca 2 hodiny. Podľa potreby podlievame vodou, prelievame výpekom a obraciame. Ku koncu pečenia králika obložíme plátkami slaniny a necháme ich rozškvařit. Mäkké mäso vyberieme, Výpek zlejeme, pridáme trochu vody a rozmixujeme. Nemusí to však byť, zelenina by mala byť dostatočne rozvarená. Mäso na tanieri prelejeme šťavou a podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Komentáre k receptu Labužnícky králik (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty