Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Labužnícke kurča podľa Španiela

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 131721x
Labužnícke kurča podľa Španiela

Plnené kurča pre labužníkov.

vytlačiť recept Labužnícke kurča podľa Španiela
recept Labužnícke kurča podľa Španiela sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

voda na podliaty
1 lyžička maslo
1 ks kurča

náplň:

2 ks párok
5 - 10 dkg slanina
1,5 ks cibula
2 ks vajcia natvrdo
2 ks sterilizovaná uhorka

podľa chuti:

mleté čierne korenie
horcica
drvená rasca

Postup prípravy receptu

Zo slanine odstránime kožu a zvyšok nakrájame na prúžky. Cibuľu olúpeme a polku cibule odložíme stranou. Zvyšok nakrájame na mesiačiky alebo na plátky, nie na kocky. Vajcia, párky a uhorky přepůlíme a rozštvrtíme. Kurča očistíme od prebytočného tuku, umyjeme a dôkladne osušíme. Zvnútra kurča dôkladne osolíme a okoreníme. Potom dutinu vymažeme horčicou. Potom môžeme začať kurča plniť. Dovnútra dáme cibuľu, slaninu, uhorku, párok a vajcia. Proste tam skladáme jedno po druhom. Naplnené kurča dobre uzavrieme, najlepšie zašijeme niťou alebo drôtikom. Kurča posypeme rascou, osolíme a vložíme do pekáča. Podlejeme kurča vodou, pridáme maslo, kožu zo slaniny a odloženú polovicu cibule, ktorú nakrájame na plátky. Plnené kurča pečieme v predhriatej rúre dozlatista. Kurča nezabudneme podlievať. Stačí horúca voda, ale skutoční labužníci podlievame kuracím vývarom. Upečené labužnícke kurča naporcuje a podávame jedine s ryžou. Prelievame výpekom s cibuľou. Vrelo odporúčam slivkový kompót.

Komentáre k receptu Labužnícke kurča podľa Španiela (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty