Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kysnutý koláč s čerešňami

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 26721x
Kysnutý koláč s čerešňami

Znamenitý kysnutý koláč, ktorý náramne vonia.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Kysnutý koláč s čerešňami
recept Kysnutý koláč s čerešňami sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

40 g čerstvé droždie
100 g cukor krupica
500 g polohrubá múka
1 ks vajcia
300 ml vlažné mlieko
100 g tuk
1 štipka soľ

drobenka:

200 g maslo
200 g cukor krupica
200 g polohrubá múka

Postup prípravy receptu

Z čerstvého droždia s trochou cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme vzísť v teplejšom prostredí. Až zdvojnásobí svoj objem, pridáme ho do misy s múkou, zvyšným cukrom, soľou, vajcom a rozohriatym tukom. Môžeme použiť akýkoľvek tuk, maslo, olej, masť, 100% tuk. Podľa potreby prilievame vlažné mlieko. Všetko vypracujeme vo vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť asi 45 minút. Cesto rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a poukladáme vypeckovanými čerešňami, ale môžeme použiť akékoľvek ovocie. Po tej zasypeme posýpkou z masla, cukru a múky. Kysnutý koláč s čerešňami pečieme dozlata v predhriatej rúre asi na 180 ° C. Kysnutý koláč s čerešňami je výborný už ako mierne vychladnutý, pretože je jemný, vláčny a skvele vonia.

Komentáre k receptu Kysnutý koláč s čerešňami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty