Kysnuté sladké prsty
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 25164x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | vanilkový cukor |
250 g | 100% tuk |
2 ks | vajcia |
1 kocka | droždie |
500 g | polohrubá múka |
3/4 poháru | mlieko |
Postup prípravy receptu
Necháme vzísť kvások a zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Pripravíme si náplne, ktoré chceme použiť - tvarohovou, Makov alebo lekvárové. Cesto rozvaľkáme na plát. Z tohto množstva cesta urobíme 2 - 3 pláty. Pláty z polovice potrieme obľúbenou náplňou. Prehneme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a rozkrájame na rôzne tvary, ktorých jednu stranu rozkrájame do tvaru prstov. Kysnuté sladké prsty pečieme na 175 ° C asi 15 - 20 minút. Kto chce, môže zhora posypať ešte posýpkou - 1 diel polohrubej múky, 1 diel tuku na pečenie alebo masla, 1 diel cukru? množstvo si upravuje podľa konzistencie odrobinky.