Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kysnuté rožteky s orechovou plnkou

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 22237x
Kysnuté rožteky s orechovou plnkou

Výborné ku káve, čaji. I len pre prípad, keď vás naháňa maškrtné.

vytlačiť recept Kysnuté rožteky s orechovou plnkou
recept Kysnuté rožteky s orechovou plnkou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

50 g droždie
1 štipka cukor
1 ks hera
1 ks vajcia
500 g polohrubá múka
100 g cukor múčka
1 štipka soľ
1 balíček vanilkový cukor
8 lyžíc mlieko

na ozdobu:

cukor

náplň:

150 g mleté orechy
2,5 dl mlieko
1 - 2 balíčkov pudingový prášok

Postup prípravy receptu

Z droždia, mlieka a cukru vypracujeme kvások. Pridáme múku, vajcia, nastrúhanú Heru, štipku soli a necháme asi hodinu vykysnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku. Plnku pripravíme tak, že uvaríme puding. Do vychladnutého pudingu vmiešame nastrúhané orechy. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 kusy. Každý vyvaľkáme a vykrojíme na 8 trojuholníkov. Každý potrieme orechovou plnkou a zabalíme do rohlíčky. Kysnuté rohlíčky s orechovou plnkou dáme na plech a pečieme dozlata. Upečené kysnuté rohlíčky s orechovou plnkou posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Kysnuté rožteky s orechovou plnkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty