Kysnuté rožteky s orechovou plnkou
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 22237x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
50 g | droždie |
1 štipka | cukor |
1 ks | hera |
1 ks | vajcia |
500 g | polohrubá múka |
100 g | cukor múčka |
1 štipka | soľ |
1 balíček | vanilkový cukor |
8 lyžíc | mlieko |
na ozdobu: | |
cukor | |
náplň: | |
150 g | mleté orechy |
2,5 dl | mlieko |
1 - 2 balíčkov | pudingový prášok |
Postup prípravy receptu
Z droždia, mlieka a cukru vypracujeme kvások. Pridáme múku, vajcia, nastrúhanú Heru, štipku soli a necháme asi hodinu vykysnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku. Plnku pripravíme tak, že uvaríme puding. Do vychladnutého pudingu vmiešame nastrúhané orechy. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 kusy. Každý vyvaľkáme a vykrojíme na 8 trojuholníkov. Každý potrieme orechovou plnkou a zabalíme do rohlíčky. Kysnuté rohlíčky s orechovou plnkou dáme na plech a pečieme dozlata. Upečené kysnuté rohlíčky s orechovou plnkou posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.