Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kysnuté palacinky s jahodovou omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 69966x
Kysnuté palacinky s jahodovou omáčkou

Recept na lievance podávané s omáčkou z jahôd a hrušiek.

vytlačiť recept Kysnuté palacinky s jahodovou omáčkou
recept Kysnuté palacinky s jahodovou omáčkou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

olej na vyprážanie

cestíčko:

250 g polohrubá múka
500 ml mlieko
1 lyžica cukor
0,5 ks droždie

omáčka:

1 lyžica maslo
3 lyžice jahodový sirup
2 lyžice med
2 lyžice trstinový cukor
1 lyžička solamyl
2 ks hruška
350 g mrazené jahody

Postup prípravy receptu

Mlieko ohrejeme, aby bolo vlažné, pridáme do neho droždie, polohrubú múku a cukor. Všetko dobre premiešame a cesto na lievance necháme štvrť hodiny kysnúť. Z cesta smažíme na rozpálenej panvici s olejom zlatistej kysnuté palacinky. Počas vyprážania si pripravíme omáčku. Jahody dáme podusiť s maslom a sirupom do kastrůlku. Hrušky olúpeme a nakrájame na kocky. Keď sú jahody takmer mäkké, pridáme hrušky, cukor a med. Omáčku ešte krátko povaríme a podľa potreby zahustíme trochou solamylu rozmiešaným v troche vody. Jahodovou omáčku už len krátko povaríme. Kysnuté lievance rozdelíme na taniere a prelejeme je jahodovou omáčkou. Kysnuté palacinky s jahodovou omáčkou ozdobíme Granko, šľahačkou a ihneď podávame.

Komentáre k receptu Kysnuté palacinky s jahodovou omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty