Kysnuté mamičkiné koláče
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 64702x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
250 dl | mlieko |
1 lyžička | cukor |
50 g | droždie |
1 štipka | soľ |
1 ks | prášok do pečiva |
2 dl | olej |
600 g | hladká múka |
2 ks | vajcia |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
podľa potreby: | |
olej na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si kvások. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vzísť. Múku, zmiešanú s práškom do pečiva, preosejeme, pridáme kvások, olej, vajcia, štipku soli a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť. Kto má pekáreň, je možné použiť program kysnuté cesto. Z cesta možno tvarovať koláče veľké aj malé. Možno potrieť rôznymi náplňami podľa chuti - tvarohovou, Makov, jablkovou, lekvárové alebo orechovú. Prenesieme na tukom vymastený plech, zvýšené okraje potrieme rozšľahaným vajcom a potrieme ľubovoľnou náplňou. Rúru predhrejeme a pečieme do ružova. Kysnuté mamičkinej koláče necháme trochu vychladnúť a môžeme podávať.