Kysnuté koláčiky s džemom
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 14128x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
20 g | droždie |
1 ks | vajcia |
50 ml | mlieko |
1 štipka | soľ |
30 g | cukor krupica |
20 g | maslo |
200 g | hladká múka |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
náplň: | |
1 sklenka | marmeláda |
1 lyžica | rum |
2 lyžičky | strúhaný perník |
Postup prípravy receptu
V miske rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku cukru, zalejeme vlažným mliekom a necháme v teple vzísť kvások. Do misy preosejeme múku a vmiešame cukor i soľ. Pridáme kvások, vajcia aj rozpustené maslo a vymiešame hladké nelepivé cesto. Cesto prikryjeme utierkou a necháme v teple hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme asi na 16 - 20 kúskov az každého vyvaľkáme bochník. Bochníky kladieme na plech s papierom na pečenie a pod utierkou ich necháme ešte 20 minút kysnúť. Marmeládu (jahodová, malinová, Linecká) rozohrejeme a podľa potreby ju zahustíme mletým tvrdým perníkom. Do plnky môžeme pridal aj rum. Vzniknutú, stredne hustú náplň, preložíme do cukrárskeho vrecka. Do nakynutých bochníkov vytlačíme pohárom (ľahko posypanú múkou) jamkami a cukrárske sáčkom je naplníme džemom. Kysnuté koláčiky s džemom pečieme na 175 ° C dozlatista. Vychladnuté kysnuté koláčiky s džemom posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu Kysnuté koláčiky s džemom (1 komentár)
-
maminkamirka
24.November 2010 12:42
vyzerajú veeľmi chutné idem ich vyskúšať !! :))))