Kysnuté knedle s ovocím
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 26003x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
20 g | droždie |
1 lyžica | cukor |
1 ks | vajcia |
2,5 dl | mlieko |
soľ | |
500 g | hrubá alebo polohrubá múka |
podľa chuti: | |
mletý cukor | |
tvaroh | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Do časti vlažného mlieka rozdrobíme droždie s cukrom - kvások necháme 15 minút kysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme vajcia, štipky soli a kvások, zvyšné mlieko a spracujeme cesto. Necháme 30 minút kysnúť. Potom cesto rozvaľkáme na doske, nakrájame na štvorčeky a obalíme ním ovocia. Necháme ešte 15 minút kysnúť na doske a potom zavaríme do vriacej osolenej vody. Varíme 3 - 5 minút, knedle otočíme a varíme asi 3 minúty. Po vybratí knedle natrhneme vidličkou, aby sa nezrazil. Podávame s tvarohom, cukrom a maslom.