Kysnuté čučoriedkové knedle
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 68434x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 kocka | droždie |
2 ks | vajcia |
1 kg | polohrubá múka |
700 ml | mlieko |
3 lyžice | cukor krupica |
podľa chuti: | |
tvrdý tvaroh | |
cukor múčka | |
maslo | |
podľa potreby: | |
čučoriedky |
Postup prípravy receptu
Do nádoby domácej pekárne nalejeme mlieko, rozdrobíme droždie, posypeme cukrom, nasypeme polku múky a pridáme vajcia. Pekáreň zapneme na program príprava cesta. Keď pekáreň začne miešať, postupne pridávame zvyšnú múku, aby sa cesto dobre prekonalo. Z vykysnutého cesta nakrájame kúsky, ktoré rozmáčkneme na placku. Kysnutie placku plníme čučoriedkami a tvoríme knedle. Kysnuté čučoriedkové knedle dávame do vriacej vody a po 5 minútach je otočíme. Varíme je asi 15 minút a ihneď po vybratí z vody je poprepichujeme, aby vyšla para a knedle sa neslily. Kysnuté čučoriedkové knedle posypeme tvarohom, cukrom a polejeme rozpusteným maslom. Kysnuté čučoriedkové knedle patrí medzi jedlá, ktoré sa dobre zmrazujú, preto je tento recept na väčší počet knedlí.