Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kysnuté čučoriedkové knedle

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 68434x
Kysnuté čučoriedkové knedle

Česká klasika z čučoriedok, pripravená pomocou domácej pekárne.

vytlačiť recept Kysnuté čučoriedkové knedle
recept Kysnuté čučoriedkové knedle sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 kocka droždie
2 ks vajcia
1 kg polohrubá múka
700 ml mlieko
3 lyžice cukor krupica

podľa chuti:

tvrdý tvaroh
cukor múčka
maslo

podľa potreby:

čučoriedky

Postup prípravy receptu

Do nádoby domácej pekárne nalejeme mlieko, rozdrobíme droždie, posypeme cukrom, nasypeme polku múky a pridáme vajcia. Pekáreň zapneme na program príprava cesta. Keď pekáreň začne miešať, postupne pridávame zvyšnú múku, aby sa cesto dobre prekonalo. Z vykysnutého cesta nakrájame kúsky, ktoré rozmáčkneme na placku. Kysnutie placku plníme čučoriedkami a tvoríme knedle. Kysnuté čučoriedkové knedle dávame do vriacej vody a po 5 minútach je otočíme. Varíme je asi 15 minút a ihneď po vybratí z vody je poprepichujeme, aby vyšla para a knedle sa neslily. Kysnuté čučoriedkové knedle posypeme tvarohom, cukrom a polejeme rozpusteným maslom. Kysnuté čučoriedkové knedle patrí medzi jedlá, ktoré sa dobre zmrazujú, preto je tento recept na väčší počet knedlí.

Komentáre k receptu Kysnuté čučoriedkové knedle (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty