Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kysnuté buchty

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 158142x
Kysnuté buchty

Buchty ako od babičky. Pečené v pekáčiku a plnené lekvárom.

vytlačiť recept Kysnuté buchty
recept Kysnuté buchty sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

práškový cukor na posypanie
20 g droždie
lekvár
soľ
50 g maslo
50 g maslo na potretie
1 balíček vanilkový cukor
1 ks vajcia
100 g cukor krupica
300 g hladká múka
150 ml mlieko

Postup prípravy receptu

Do vlažného mlieka pridáme trochu cukru a droždia. Pripravíme si tak kvások. Obe masla necháme zvlášť rozpustiť. Múku preosejeme do misy. Pridáme do nej soľ, vanilkový cukor, zvyšok krupicového cukru, vajce, teplé mlieko, rozpustené maslo a vykysnutý kvások. Všetko vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme asi 40 minút vykysnúť na teplom mieste.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska, ktorá naplníme lekvárom. Tá zabalíme, potrieme rozpusteným maslom a skladáme na vymastený plech. Na plechu buchty necháme asi 15 minút vykysnúť. Rúru predhrejeme na 180 ° C a buchty v nej pečieme 20 - 30 minút.

Pred podávaním posypeme buchty práškovým cukrom.

Komentáre k receptu Kysnuté buchty (1 komentár)

  • domčika 09.October 2012 19:58

    prečítala som si tento recept je to zaujímavé buchty pečenésú dobré! :)

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty