Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kysnuté buchty

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 159104x
Kysnuté buchty

Buchty ako od babičky. Pečené v pekáčiku a plnené lekvárom.

vytlačiť recept Kysnuté buchty
recept Kysnuté buchty sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

300 g hladká múka
150 ml mlieko
práškový cukor na posypanie
20 g droždie
lekvár
soľ
50 g maslo
50 g maslo na potretie
1 balíček vanilkový cukor
1 ks vajcia
100 g cukor krupica

Postup prípravy receptu

Do vlažného mlieka pridáme trochu cukru a droždia. Pripravíme si tak kvások. Obe masla necháme zvlášť rozpustiť. Múku preosejeme do misy. Pridáme do nej soľ, vanilkový cukor, zvyšok krupicového cukru, vajce, teplé mlieko, rozpustené maslo a vykysnutý kvások. Všetko vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme asi 40 minút vykysnúť na teplom mieste.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska, ktorá naplníme lekvárom. Tá zabalíme, potrieme rozpusteným maslom a skladáme na vymastený plech. Na plechu buchty necháme asi 15 minút vykysnúť. Rúru predhrejeme na 180 ° C a buchty v nej pečieme 20 - 30 minút.

Pred podávaním posypeme buchty práškovým cukrom.

Komentáre k receptu Kysnuté buchty (1 komentár)

  • domčika 09.October 2012 19:58

    prečítala som si tento recept je to zaujímavé buchty pečenésú dobré! :)

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty