Kysnuté buchty
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 159104x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 g | hladká múka |
150 ml | mlieko |
práškový cukor na posypanie | |
20 g | droždie |
lekvár | |
soľ | |
50 g | maslo |
50 g | maslo na potretie |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 ks | vajcia |
100 g | cukor krupica |
Postup prípravy receptu
Do vlažného mlieka pridáme trochu cukru a droždia. Pripravíme si tak kvások. Obe masla necháme zvlášť rozpustiť. Múku preosejeme do misy. Pridáme do nej soľ, vanilkový cukor, zvyšok krupicového cukru, vajce, teplé mlieko, rozpustené maslo a vykysnutý kvások. Všetko vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme asi 40 minút vykysnúť na teplom mieste.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska, ktorá naplníme lekvárom. Tá zabalíme, potrieme rozpusteným maslom a skladáme na vymastený plech. Na plechu buchty necháme asi 15 minút vykysnúť. Rúru predhrejeme na 180 ° C a buchty v nej pečieme 20 - 30 minút.
Pred podávaním posypeme buchty práškovým cukrom.
Komentáre k receptu Kysnuté buchty (1 komentár)
-
domčika
09.October 2012 19:58
prečítala som si tento recept je to zaujímavé buchty pečenésú dobré! :)