Kysnutá pizza
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 65792x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
250 g | hladká múka |
1 dl | vlažná voda |
1 lyžička | cukor |
20 g | droždie |
0,5 lyžičky | soľ |
2 lyžice | mlieko |
2 lyžice | olej |
na potření: | |
1 konzerva | paradajkový pretlak |
oregano | |
podľa chuti: | |
balkánsky syr | |
olivy | |
červená paprika | |
údený syr | |
tvrdý syr | |
zelená petržlenová vňať | |
šunkovú salámu |
Postup prípravy receptu
Z mlieka cukru a droždia necháme vzísť kvások. Ten potom zmiešame s múkou, soľou, olejom a vlažnou vodou. Vypracujeme vláčne cesto. Plech vyložíme papierom na pečenie. Cesto na kysnutie pizzu rozprestrieme na plech a rukami namočenýma v studenej vode vytvarujeme placku na pripravenom plechu. Kysnutie pizzu potrieme olejom a necháme kysnúť počas prípravy ďalších surovín. Všetky suroviny nakrájame na menšie kúsky - rôzne druhy salám, rôzne druhy syrov, rajčiny, papriky, uhorky, olivy, petržlenovú vňať - podľa vlastnej chuti. Paradajkový pretlak zmiešame s oreganom. Zmesou pretlaku a korenie potrieme vykysnutí pizzu. Pokladieme pripravenými nakrájanými kúskami. Syry pokladáme ako poslednú vrstvu. Necháme asi 10 minút vykysnúť. Kysnutie pizzu vkladáme do vyhriatej rúry na 200 ° C a pečieme asi 15 - 20 minút. Upečenú kysnutie pizzu ihneď podávame.
Komentáre k receptu Kysnutá pizza (4 komentáre)
-
alena
20.September 2013 13:27
Prosím Vás nabudúce popracujte na tej slovenčine. Ten recept obsahuje milión chýb a je nezrozumiteľný.
-
jb
16.July 2013 19:24
prosim ta nabuduce na slovencine davaj pozor - namoccenyma kurva kto kde sme
-
jb
16.July 2013 19:24
prosim ta nabuduce na slovencine davaj pozor - namoccenyma kurva kto kde sme
-
jb
16.July 2013 19:24
prosim ta nabuduce na slovencine davaj pozor - namoccenyma kurva kto kde sme