Kysnutá medová bábovka
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 45807x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | vajcia (L) |
1 lyžička | citrónová kôra |
60 g | maslo |
300 g | polohrubá múka |
200 ml | mlieko |
60 g | med |
štipiek | soľ |
60 g | kandizovaný ananás |
2 lyžice | rum |
1/2 kocky | droždie |
na ozdobu: | |
2 lyžice | sekané mandle |
podľa potreby: | |
hrubá múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Ananás nakrájame na kocky a namočíme do rumu. Med necháme v mikrovlnke rozpustiť a mlieko ohrejeme. Droždie rozdrobíme do vlažného mlieka, pridáme lyžicu tekutého medu a štipku soli. Do misy preosejeme múku, do stredu rozklepneme vajcia, prilejeme zvyšný med a mlieko s droždím. Zo strán suroviny zahrnieme múkou. Pridáme nakrájané rozměklý maslo, citrónovú (pomarančovú) kôru a ananás is rumom. Dôkladne spracujeme na vláčne cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme v teple asi 30 minút kysnúť. Na dno vymastenej a vysypanej formy nasypeme sekané mandle, zalejeme je vykynutým cestom a necháme ešte 10 minút kynout.l Pečieme asi 50 minút v predhriatej rúre (200 ° C) pri 180 ° C. Ku koncu pečenia prikryjeme formu alobalom. Čiastočne prechladnuté medovú bábovku vyklopíme z formy, necháme vychladnúť a pocukrujeme.