Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kysnutá medová bábovka

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 45807x
Kysnutá medová bábovka

Bábovka sladené medom vhodná aj pre diabetikov.

vytlačiť recept Kysnutá medová bábovka
recept Kysnutá medová bábovka
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks vajcia (L)
1 lyžička citrónová kôra
60 g maslo
300 g polohrubá múka
200 ml mlieko
60 g med
štipiek soľ
60 g kandizovaný ananás
2 lyžice rum
1/2 kocky droždie

na ozdobu:

2 lyžice sekané mandle

podľa potreby:

hrubá múka na vysypanie
tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Ananás nakrájame na kocky a namočíme do rumu. Med necháme v mikrovlnke rozpustiť a mlieko ohrejeme. Droždie rozdrobíme do vlažného mlieka, pridáme lyžicu tekutého medu a štipku soli. Do misy preosejeme múku, do stredu rozklepneme vajcia, prilejeme zvyšný med a mlieko s droždím. Zo strán suroviny zahrnieme múkou. Pridáme nakrájané rozměklý maslo, citrónovú (pomarančovú) kôru a ananás is rumom. Dôkladne spracujeme na vláčne cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme v teple asi 30 minút kysnúť. Na dno vymastenej a vysypanej formy nasypeme sekané mandle, zalejeme je vykynutým cestom a necháme ešte 10 minút kynout.l Pečieme asi 50 minút v predhriatej rúre (200 ° C) pri 180 ° C. Ku koncu pečenia prikryjeme formu alobalom. Čiastočne prechladnuté medovú bábovku vyklopíme z formy, necháme vychladnúť a pocukrujeme.

Komentáre k receptu Kysnutá medová bábovka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty