Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kysnutá knedľa

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 135554x
Kysnutá knedľa

Recept na 10 porcií knedlí.

vytlačiť recept Kysnutá knedľa
recept Kysnutá knedľa
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

20 g kvasnice
1 - 2 ks žĺtok
180 g žemle
850 g hrubá múka
soľ
620 ml mlieko

Postup prípravy receptu

Vopred si nakrájame žemle na kocky. Z trochy vlažného mlieka, droždia a múky pripravíme kvások. Múku preosejeme, osolíme, pridáme žĺtok, vlažné mlieko, kvások a spracujeme cesto. Nakoniec vmiešame kocky žemlí. Z cesta tvarujeme podlhovasté šišky, ktoré vkladáme do vriacej a osolenej vody. Žemľové knedle varíme 20 - 25 minút. Po vybratí knedle ihneď propichujeme vidličkou, aby sa nezrazil a nerozvařily. Kysnuté žemľové knedle podávame s vhodným hlavným jedlom.

Komentáre k receptu Kysnutá knedľa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty