Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kyselo pre Krakonoš

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 134805x
Kyselo pre Krakonoš

Recept na tradičné krkonošskej kyslo. Skúste a uveríte, že aj Krakonoš by si pochutnal.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Kyselo pre Krakonoš
recept Kyselo pre Krakonoš sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

Rasco
4 l voda
150 g maslo
1 balíček chlebový kvások
4 ks cibula
soľ
6 ks vajcia
2 hrste sušené huby
10 ks zemiaky

Postup prípravy receptu

Chlebový kvások namočíme do 4 litrov studenej vody. Premiešame a necháme aspoň 1 hodinu "štát?. Najvyššie ale, keď si spomeniete a namočíte ho už cez noc. Sušené huby namočíme na 10 minút do hrnčeka s vodou, aby zmäkli. Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Uvarené, mäkké zemiaky olúpeme a nakrájame na väčšie kocky. Vopred namočenú kvások vo vode rozmiešame. Pridáme soľ, rascu, huby a varíme skoro hodinu, než kvások sklovita a postupne zhustne. Počas varenia miešame. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Usmažíme ju na masle dozlata. K cibuľu pridáme surové vajcia a zľahka premiešame. Vajcia nesmažíme, majú zostať čiastočne surová. Keď už voda s kvásku nie je zakalená, je hustá a má sklovitú farbu, vmiešame do nej cibuľu s vajciami a krátko povaríme. Vajíčka sa zrazí. Stačí už len pridať uvarené, na kocky nakrájané zemiaky a nechať kyselo prehriať. Kyslé pre Krakonoš môžeme podávať. Bude ešte chutnejšie, keď ho necháme uležať. Ku kyslé je najlepší čerstvý chlieb.

Komentáre k receptu Kyselo pre Krakonoš (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty