Kvasnicová nátierka
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 155539x
Taky ju milujete? Skvelá chuť s množstvom vitamínov. To je kvasnicová nátierka.
(Recept sa páči celkom 2x)
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
soľ | |
2 ks | cibula |
2 lyžice | masla |
3 - 4 ks | vajcia |
4 kocky | droždie |
Postup prípravy receptu
Cibuľa olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Droždia rozdrobíme na menšie kúsky. Vo vyššej panvici rozohrejeme maslo a cibuľu na ňom speníme. Pridávame nadrobené kvasnice (droždie) a necháme ich rozpustiť. Vmiešame vajcia a nátierku osolíme a okoreníme. Všetko premiešame a včas odstránime z ohňa, aby nebola nátierka moc suchá. Kvasnicová nátierka je najlepšie na mäkkom čerstvom krajci chleba. Tie podávame ozdobené kyslou uhorkou alebo rajským jabĺčkom.
Komentáre k receptu Kvasnicová nátierka (1 komentár)
-
Magdaléna
20.February 2013 10:08
Toto je recept mojej starej babičky a pripomína mi krásne detstvo, je to veľmi chutné, určite si to po dlhej dobe opäť pripravím