Kuskus so šampiňónmi a kurčaťom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 63110x
Recept na cesnakový kuskus, so šampiňónmi a kurčaťom. Oveľa chutnejšie je však s pravými čerstvými hríbiky. Vegetariáni vynechajú mäso.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | kuskus |
petržlen | |
korenie | |
pažítka | |
olej olivový | |
soľ | |
250 g | šampiňóny |
50 g | cibula |
200 g | kuracie prsia |
500 ml | voda |
4 strúčiky | cesnak |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia umyjeme, naklepeme a nakrájame na rezance. Očistené huby nakrájame na plátky. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou a korením. Olúpanú cibuľu nakrájame na kolieska. V kastrůlku na oleji podusíme nakrájané šampiňóny. Po odstavení vmiešame prelisovaný cesnak so soľou. V hlbšej panvici na oleji orestujeme rezance kuracích pŕs, vmiešame nakrájanú cibuľu. Až cibuľka sklovita vsypeme kuskus a ešte chvíľku restujeme. Potom prilejeme vodu a na miernom ohni, za občasného miešania dusíme asi 8 až 10 minút. Nakoniec vmiešame pripravené cesnakové šampiňóny a ešte chvíľu prehrejeme, aby sa chute prolnuly. Podávame obložené čerstvou zelenou a zdobíme pažítkou alebo petržlenom.