Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuskus s tuniakom

  • hlavné chody
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 29509x
Kuskus s tuniakom

Kuskus podávaný za studena. Ľahká večera je za pár minút na stole.

vytlačiť recept Kuskus s tuniakom
recept Kuskus s tuniakom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 plechovka tuniakovou drvina v oleji
1/2 ks citrón
2 lyžice pravá sójová omáčka
1 - 1,5 hrnku vriacej voda
3 - 4 štipiek tuniský Saffron
bylinková soľ
200 g celozrnný kuskus
olivový olej
1/2 balíčku pasta carbonara
2 lyžíc smotana na varenie

Postup prípravy receptu

Základom receptu je celozrnný kuskus, ktorý pripravíme veľmi jednoducho. Nasypeme ho do väčšej misky a zalejeme vriacou vodou. Už v túto chvíľu prisypeme bylinkovou soľ na ochutenie a vmiešame asi lyžicu až dve extra panenského olivového oleja. Prikryjeme pokrievkou a necháme 10 - 15 minút štát (napučať). Medzitým si otvoríme konzervu tuniaka a zlejeme olej. Z polovičky väčšieho citróna vytlačíme šťavu. Smotanu na varenie premiešame s práškom "pasta carbonara", ktorý sa bežne používa na prípravu špagiet, krátko prehrejeme, aby sa zmes rozpustila. Pripravený kuskus premiešame s tuniakom. Vmiešame smotanový základ, pokvapkáme citrónovou šťavou, sójovou omáčkou a dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme tuniské korenie safron (sušené červené kúsočky šafranu). Ešte raz premiešame. Kuskus s tuniakom podávame ako studený hlavný chod. Najlepšie sa hodí na večeru. Môžeme doplniť zeleninou, olivami apod

Komentáre k receptu Kuskus s tuniakom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty