Kuskus s tuniakom
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 29509x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 plechovka | tuniakovou drvina v oleji |
1/2 ks | citrón |
2 lyžice | pravá sójová omáčka |
1 - 1,5 hrnku | vriacej voda |
3 - 4 štipiek | tuniský Saffron |
bylinková soľ | |
200 g | celozrnný kuskus |
olivový olej | |
1/2 balíčku | pasta carbonara |
2 lyžíc | smotana na varenie |
Postup prípravy receptu
Základom receptu je celozrnný kuskus, ktorý pripravíme veľmi jednoducho. Nasypeme ho do väčšej misky a zalejeme vriacou vodou. Už v túto chvíľu prisypeme bylinkovou soľ na ochutenie a vmiešame asi lyžicu až dve extra panenského olivového oleja. Prikryjeme pokrievkou a necháme 10 - 15 minút štát (napučať). Medzitým si otvoríme konzervu tuniaka a zlejeme olej. Z polovičky väčšieho citróna vytlačíme šťavu. Smotanu na varenie premiešame s práškom "pasta carbonara", ktorý sa bežne používa na prípravu špagiet, krátko prehrejeme, aby sa zmes rozpustila. Pripravený kuskus premiešame s tuniakom. Vmiešame smotanový základ, pokvapkáme citrónovou šťavou, sójovou omáčkou a dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme tuniské korenie safron (sušené červené kúsočky šafranu). Ešte raz premiešame. Kuskus s tuniakom podávame ako studený hlavný chod. Najlepšie sa hodí na večeru. Môžeme doplniť zeleninou, olivami apod