Kuskus s mäsovou zmesou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 39036x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 strúčiky | cesnak |
300 g | kuskus |
soľ | |
5 lyžíc | konzervované bielej fazule |
250 g | bravčová pečeň |
1 ks | cibula |
1 ks | malá čili paprička |
1 ks | kapie |
150 g | kuracie mäso |
mleté čierne korenie | |
2 stopky | zeler |
podľa chuti: | |
čerstvá strúhaná kurkuma | |
čerstvý strúhaný zázvor | |
podľa potreby: | |
olej | |
vývar |
Postup prípravy receptu
Najskôr si podľa návodu na obale pripravíme kuskus. Kuracie plátok umyjeme, osušíme naklepeme a nakrájame na kocky. Pečeň očistíme, umyjeme a osušená, nakrájame na tenké rezance. Kapi umyjeme, zbavíme jadier a nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Cibuľu zlúpnite a nakrájame na prúžky. Zeler umyjeme a nakrájame na krúžky. Konzervované fazuľa necháme odkvapkať. Korienok kurkumy a čerstvý zázvor očistíme a nastrúhame. Chilli papričku zbavíme jadierok a jemne usekáme. Na väčšom množstve oleja prudko orestujeme kuracie mäso a pečeň. Pridáme kapie, zeler, cibuľu, cesnak, kurkumu, zázvor, čili papričku a za stáleho miešania zmes restujeme, kým zelenina nezkřehne. Nakoniec pridáme odkvapkané fazule, podľa potreby okoreníme a osolíme, prípadne podlejeme niekoľkými lyžicami vývaru a vmiešame kuskus. Kuskus s pikantnou zmesou pečene, kuracieho mäsa a zeleniny podávame horúci, ozdobený bylinkami.