Kuskus alá rizoto
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 5362x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | petržlen |
4 porcie | kuskus |
2 ks | cibula |
1 - 2 ks | biela paprika |
3 - 4 ks | Mrkva |
150 ml | biele víno |
1/2 kocky | vývar z masoxu |
500 g | kuracie mäso |
1/2 ks | zeler |
marináda: | |
4 - 5 lyžíc | olivový olej |
3 - 4 strúčikov | cesnak |
1/2 balíčku | korenie gyros |
podľa chuti: | |
100 - 150 g | eidam 30% |
Postup prípravy receptu
Mäso pokiaľ možno niekoľko hodín vopred naložíme, ideálne cez noc. Mäso nakrájané na kúsky naložíme do zmesi olivového oleja, cesnaku a korenia. Môžete si urobiť aj vlastný podľa chuti. Mäso dáme do chladničky uležať. Druhý deň zeleninu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Na rozohriatom olivovom oleji orestujeme dozlatista cibuľu. Pridáme naložené mäso, ktoré sprudka smažte, aby sa zatiahlo. Vsypeme zeleninu, krátko orestujeme a zalejeme vodou tak, aby bolo všetko jemne ponorené. Zmes dusíme domäkka. Zatiaľ si pripravíme kuskus podľa návodu na obale pre 4 osoby a pridáme k nemu masox. Keď je zelenina v zmesi mäkšie, pridáme biele víno a dusíme domäkka. Až je mäso hotové a zelenina mäkká, pridáme hotový kuskus. Ten do seba vtiahne prebytočnú šťavu. Kuskus alá rizoto odstavíme z ohňa a vmiešame do neho nastrúhaný syr. Zakryjeme pokrievkou a necháme rozpustiť. Kuskus alá rizoto ihneď podávame. Jednotlivé porcie kuskusu môžeme posypať syrom a čerstvými bylinkami.