Kuracie stehná na zelenine
- hlavné chody
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 147929x
Pečené kuracie stehná na zelenine s rozmarínom. Jedlo môžete piecť v rímskom hrnci.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
4 ks | kuracie stehno |
500 g | cuketa |
500 g | Mrkva |
3 strúčiky | cesnak |
50 ml | repkový olej |
750 g | zemiaky |
2 - 3 snítek | rozmarín |
mleté čierne korenie | |
mletá červená paprika |
Postup prípravy receptu
Kuracie stehná očistíme, umyjeme a osušíme. Cesnak ošúpeme a jemne nasekáme. Z cesnaku, rozmarínu, soli, korenia, papriky a repkového oleja pripravíme marinádu, do ktorej pridáme kurča a necháme len v chladničke asi 2 hodiny marinovať.
Zemiaky ošúpeme a rozpolíme alebo rozštvrtíme a rozložíme na plech. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Na plech položíme rošt, na ktorý poukladáme marinované stehná. Všetko pečieme asi 40 minút. Stehná občas potierame zvyšnou marinádou.
Medzitým očistíme mrkvy a cukiny, umyjeme ich a nakrájame na plátky. Mrkva pridáme po 20 minútach pečenia k zemiakom na plech. Cuketu až po 30 minútach. Všetko dopekáme spoločne.
Ihneď podávame.
Foto: Profimedia.cz