Kurča s celerovým šalátom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 63020x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | provensálske korenie |
1 ks | kurča |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olivový olej | |
príloha: | |
celerový šalát |
Postup prípravy receptu
Kurča očistíme a rozdelíme na jednotlivé porcie. Mäso posypeme provensálskym korením, mierne osolíme a okoreníme. Pokvapkáme ho olivovým olejom a necháme v chlade odležať. Pripravíme si zelerový šalát (pri jeho príprave môžeme vynechať saláma) - Zelerový šalát so salámou. Po dokončení ho necháme v mise chvíľu uležať a upečieme si mäso. Nahrejeme si pekáčik (kastrolek so silným dnom) a vložíme do neho porcie pripraveného kurčaťa. Kurča necháme chvíľu opekať, potom ho otočíme a prikryjeme pokrievkou. Pečieme zvoľna asi 20 - 30 minút, potom otočíme a dopečieme domäkka. Kuracie porcie podávame s vychladeným a uleželým celerovým šalátom, ktorý mierne prelejeme vypečenou šťavou.