Kurča vyprážané v rúre
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 7226x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | kuracie krídla |
2 ks | kuracie stehno |
marináda: | |
1 - 2 dl | ostrý kečup |
1 dl | nálev z feferóniek |
sušený tymian | |
2 lyžice | med |
na obalenie: | |
15 dkg | strúhanka |
10 dkg | strúhaný kokos |
na potření: | |
1 lyžica | med |
1 dl | vývar |
korenie |
Postup prípravy receptu
Pripravíme marinádu z kečupu alebo rozmixovaných čerstvých paradajok, náleve, medu a korenia tak, aby nestekala. Vložíme do nej osolenej porcie kurčaťa, stehná rozdelená na horný a spodný. Kurča necháme odležať najlepšie do druhého dňa. Marinádu môžeme upraviť podľa vlastnej chuti. Vidličkou vyberáme preležala porcie kurčaťa, necháme odkvapkať a obalíme v strúhanke zmiešané s kokosom. Kurča rovnajú na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru rozohrejeme na 160 ° C (teplovzdušná). V hrnčeku ohrejeme vývar, rozpustíme med a ochutíme korením, ako kto má rád. Lyžičkou pokvapkáme obalené porcie kurčaťa. Zatiaľ nepotíráme mašlovačku, strúhanka by nemusela držať. Kurča vložíme do rúry, po dvadsiatich minútach vyberieme, silikónovú mašlovačku opatrne potrieme a ďalších 20 minút v rúre "smažíme". Kurča vyprážané v rúre podávame so zemiakmi, zeleninovým šalátom, domáce tatarku z bieleho jogurtu, možnosti sú široké. Kurča chutí aj studené s krajcov chleba. Pre tých, čo nemusí šetriť tukom - obalené porcie pokvapkáme rozpusteným tukom.