Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurča vyprážané v rúre

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 7226x
Kurča vyprážané v rúre

Vynikajúce, rýchly obed bez použitia tuku.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kurča vyprážané v rúre
recept Kurča vyprážané v rúre sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks kuracie krídla
2 ks kuracie stehno

marináda:

1 - 2 dl ostrý kečup
1 dl nálev z feferóniek
sušený tymian
2 lyžice med

na obalenie:

15 dkg strúhanka
10 dkg strúhaný kokos

na potření:

1 lyžica med
1 dl vývar
korenie

Postup prípravy receptu

Pripravíme marinádu z kečupu alebo rozmixovaných čerstvých paradajok, náleve, medu a korenia tak, aby nestekala. Vložíme do nej osolenej porcie kurčaťa, stehná rozdelená na horný a spodný. Kurča necháme odležať najlepšie do druhého dňa. Marinádu môžeme upraviť podľa vlastnej chuti. Vidličkou vyberáme preležala porcie kurčaťa, necháme odkvapkať a obalíme v strúhanke zmiešané s kokosom. Kurča rovnajú na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru rozohrejeme na 160 ° C (teplovzdušná). V hrnčeku ohrejeme vývar, rozpustíme med a ochutíme korením, ako kto má rád. Lyžičkou pokvapkáme obalené porcie kurčaťa. Zatiaľ nepotíráme mašlovačku, strúhanka by nemusela držať. Kurča vložíme do rúry, po dvadsiatich minútach vyberieme, silikónovú mašlovačku opatrne potrieme a ďalších 20 minút v rúre "smažíme". Kurča vyprážané v rúre podávame so zemiakmi, zeleninovým šalátom, domáce tatarku z bieleho jogurtu, možnosti sú široké. Kurča chutí aj studené s krajcov chleba. Pre tých, čo nemusí šetriť tukom - obalené porcie pokvapkáme rozpusteným tukom.

Komentáre k receptu Kurča vyprážané v rúre (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty