Kurča v syrovej omáčke
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 25231x
Kuracie mäso podliate syrovou omáčkou a doplnené prílohou varených zemiakov. Chutný recept nielen pre všedné menu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 - 6 ks | kuracie horné stehno |
1/2 dl | voda |
1 kelímok | kyslá smotana |
1 ks | tavený smotanový syr |
1 dl | mlieko |
4 lyžičky | grilovacie korenie s cesnakom |
2 lyžice | olivový olej |
4 lyžičky | provensálske korenie |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kuracie stehná očistíme, umyjeme a osušíme. Posypeme je grilovacím korením s cesnakom a provensálsku zmesí, osolíme a prelejeme olivovým olejom. V hrnci je necháme odležať - najlepšie do ďalšieho dňa. Rozpálite si hrniec s nepriľnavým povrchom (titánový) a vložíme pripravené kuracie mäso kožou naspodku. Krátko opečieme prikryté pokrievkou, potom otočíme a necháme prikryté ďalej opekať. Po krátkej chvíli podlejeme mierne vodou (asi? Dl). Pred dokončením urovnáme mäso ku kraju, pridáme do hrnca kyslú smotanu rozmiešanú s mliekom a tavený syr. Prisolíme podľa chuti. Po rozpustení syra (pri súčasnom premiešaní) kastról odstavíme. Kuracie stehná podávame s varenými zemiakmi a podlievame je syrovou omáčkou. Vhodná je aj čerstvá zelenina ako paradajka a uhorka.
Komentáre k receptu Kurča v syrovej omáčke (1 komentár)
-
evakirvejova
06.December 2013 18:46
nepoznam to ale moze to byt dobre