Kurča v kapuste
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 65616x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | vysočina |
5 lyžíc | olej |
1 balíček | kyslá kapusta |
1 ks | cibula |
100 g | anglická slanina |
4 ks | kuracie stehno |
podľa chuti: | |
grilovacie korenie | |
soľ | |
horcica |
Postup prípravy receptu
Kuracie stehná podľa potreby očistíme, umyjeme a osušíme. Cibuľu očistíme a nakrájame nahrubo. Slaninu a vysočinu nakrájame na kocky. Rúru predhrejeme na 170 - 180 ° C. Pekáč vymažeme olejom. Do pekáča vložíme stehná. Olej, horčicu, soľ a grilovacie korenie zmiešame v hrnčeku. Touto marinádou dôkladne stehná potrieme. Medzi stehná vložíme kapustu a všetko posypeme vysočinou a slaninou. Všetko prelejeme zvyšnú marinádou, prípadne trochou oleja a pečieme v predhriatej rúre dozlatista. Kurča v kapuste podávame so zemiakovým knedľou.