Kurča v bielej karfiolovej omáčke
- hlavné chody
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 140423x
Uvarené a naporciované kurča sa dáva do smotanovej omáčky, do ktorej sa vloží uvarený karfiol. S ryžou si tento francúzsky pokrm vychutnáte.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
maslo | |
1 ks | karfiol |
1 šálek | smotana |
korenie mleté | |
petržlen | |
1 ks | cibula |
1 ks | kurča |
3 lyžice | muka hladká |
soľ | |
kvet muškátový | |
200 g | zelenina koreňová |
Postup prípravy receptu
Kurča vložíme do vriacej osolenej vody, pridáme celé korenie, koreňovú zeleninu, cibuľu a uvaríme domäkka. Karfiol tiež uvaríme v osolenej vode a scedíme. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime vývarom z kurčaťa a dobre prevaríme v hustejšie omáčku. Zalejeme ju smotanou, prehrejeme, precedíme, prisolíme a pridáme muškátové korenie. Kurča naporcuje, na ružičky rozobratý karfiol a prehrejeme. Dochutíme petržlenovou vňaťou, prípadne citrónovou šťavou.