Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurča v bielej karfiolovej omáčke

  • hlavné chody
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 139729x
Kurča v bielej karfiolovej omáčke

Uvarené a naporciované kurča sa dáva do smotanovej omáčky, do ktorej sa vloží uvarený karfiol. S ryžou si tento francúzsky pokrm vychutnáte.

vytlačiť recept Kurča v bielej karfiolovej omáčke
recept Kurča v bielej karfiolovej omáčke
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

  petržlen
1 ks cibula
1 ks kurča
3 lyžice muka hladká
  soľ
  kvet muškátový
200 g zelenina koreňová
maslo
1 ks karfiol
1 šálek smotana
  korenie mleté

Postup prípravy receptu

Kurča vložíme do vriacej osolenej vody, pridáme celé korenie, koreňovú zeleninu, cibuľu a uvaríme domäkka. Karfiol tiež uvaríme v osolenej vode a scedíme. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime vývarom z kurčaťa a dobre prevaríme v hustejšie omáčku. Zalejeme ju smotanou, prehrejeme, precedíme, prisolíme a pridáme muškátové korenie. Kurča naporcuje, na ružičky rozobratý karfiol a prehrejeme. Dochutíme petržlenovou vňaťou, prípadne citrónovou šťavou.

Komentáre k receptu Kurča v bielej karfiolovej omáčke (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty