Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurča s ustricovou omáčkou

  • hlavné chody
  • čínská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27163x
Kurča s ustricovou omáčkou

Naozajstné čínske jedlo pripravené doma, bez glutamanu a chemikálií.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kurča s ustricovou omáčkou
recept Kurča s ustricovou omáčkou
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice olej na vyprážanie
125 g ázijská ustricovej omáčky
4 ks kuracie prsia
1 ks zelená paprika
5 ks jarná cibuľka
3 lyžice škrob
1 ks červená paprika

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia aj obe papriky nakrájame na rezance. Kuracie rezance obalíme v škrobe a necháme niekoľko minút odležať. Na panvici alebo woku rozohrejeme olej, až sa na ňom vytvorí vlnky a mäso opečieme dozlata. Pridáme papriky, necháme 2 minúty variť a zalejeme 125 ml ustricovej omáčky. Ztlumíme oheň, necháme papriky za stáleho miešania zmäknúť a pridáme jarné cibuľky nakrájané aj so zelenou vňaťou na malé kúsky. Po minúte, až zplihnou, jedlo dochutíme len soľou. Nepridávame žiadne iné korenie, ustricovej omáčky obsahuje všetko. Pokrm nemá mať žiadnu šťavu. Kurča s ustricovú omáčkou podávame s čínskymi rezancami alebo s varenou ryžou. Pokrm má rovnakú chuť ako v najlepšej čínskej reštaurácii - žiadna náhrada a pritom vieme, že je pripravený z najlepších surovín.

Komentáre k receptu Kurča s ustricovou omáčkou (1 komentár)

  • Vaše méno 13.May 2021 00:30

    Vyskusam urcite

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty