Kurča s paprikovou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 63531x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | mletá sladká paprika |
2 lyžice | soľ |
1 l | mlieko |
4 lyžice | hladká múka |
2 lyžice | maslo |
4 - 6 ks | kuracie horné stehno |
1 - 2 dl | voda |
príloha: | |
1 ks | houskový knedlík |
Postup prípravy receptu
Kuracie kúsky (horné stehná) dobre očistíme a opláchneme vodou. Vo vyššom kastróla si rozpustíme maslo a vložíme porcie mäsa. Opečieme mäso z oboch strán, potom priklopíme pokrievkou a pečieme do zmäknutia. Ak je mäso mäkké, vyberieme ho a vložíme do vyhriateho hrnci, uzavrieme pokrievkou a necháme stranou do doby servírovania pokrmu. Výpek zaprášime múkou a pripravíme si zápražku. Tú potom opatrne rozriedime sčasti vodou a mliekom. Dobre premiešame, pridáme mletú červenú papriku a osolíme. Necháme omáčku prevariť. Hotovú omáčku servírujeme s kúskami kuraťa a prohřátým houskovým knedľou.