Kurča s Moravankou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 40186x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | maslo |
4 ks | kuracie stehná |
soľ | |
1 pohár | Moravanka |
marináda: | |
horčica (3 druhy) | |
2 lyžičky | ríbezľová marmeláda |
Postup prípravy receptu
Stehná osolíme a potrieme marinádou, ktorú sme vymíchali z troch druhov horčice a marmelády. Kuracie stehná narovnáme do pekáča, poukladáme plátky masla, trochu podlejeme vodou a dáme piecť. Ku koncu pečenia primiešame Moravanku alebo inú ostrejší čalamáda, ale najlepšie je Moravanka (is rozporciované feferónku). Kurča s Moravanka podávame so zemiakmi a tatárskou omáčkou. Tip: Namiesto ríbezľovej marmelády je dobrá aj brusnicová.