Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurča s bylinkovou plnkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 51128x
Kurča s bylinkovou plnkou

Kurča s jednoduchou plnkou, ktorú možno použiť ik plnenia bôčika.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Kurča s bylinkovou plnkou
recept Kurča s bylinkovou plnkou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

maslo
petržlen
1 ks kurča
soľ

plnka:

1/4 lyžičky mletý zázvor
150 ml mlieko
2 strúčiky cesnak
2,5 ks rožok
2 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Kurča očistíme, umyjeme, osolíme a dáme stranou. Pripravíme si plnku. Rožky nakrájame na kocky. Dáme ich do misy, zalejeme mliekom a necháme napučať. Rožky by mali byť namočené, nie moc nacucané. Cesnak olúpeme, prelisujeme a spolu so zázvorom a petržlenom ho pridáme k rohlíkům. Zmes premiešame. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky primiešame s trochou soli k rohlíkům. Z bielkov vypracujeme sneh, ktorý nakoniec zľahka vmiešame do plnky. Plnkou naplníme kurča, ktoré v predhriatej rúre upečieme dozlatista. Ku koncu pečenia pridáme kúsok masla. Kurča s bylinkovou plnkou podávame so zemiakmi, knedle s kapustou alebo aj studené s chlebom.

Komentáre k receptu Kurča s bylinkovou plnkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty