Kurča po Baskicky
- hlavné chody
- španělská kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 58704x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
olivový olej | |
6 ks | paradajka |
2 ks | zelená paprika |
1 hrsť | petržlen |
2 strúčiky | cesnak |
200 g | údená šunka |
1 štipka | korenie |
2 ks | cibula |
2 ks | červená paprika |
1 ks | kurča |
1 štipka | sušený tymian |
1 štipka | bobkový list |
1 štipka | soľ |
Postup prípravy receptu
Kurča naporcuje a sprudka osmažíme na oleji. Mäso potom vyberieme a na oleji osmažíme prelisovaný cesnak. Pridáme bylinky: petržlen, tymian a bobkový list. Všetko necháme na minútku alebo dve smažiť, aby sa vôňa byliniek rozvinula. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, zamiešame s predchádzajúcimi prísadami a počkáme, kým cibuľa dosklovita. Na cibuľku potom vhodíme šunku nakrájanú na kocky, pridáme nakrájané paradajky a nakoniec vhodíme do hrnca papriky, ktoré sme predtým nakrájeli na tenké půlměsíčky. Počkáme, až sa paradajky a papriky mierne rozvaří. Na zeleninu vložíme kúsky kurčaťa, priklopíme a necháme dusiť na miernom ohni približne 45 minút. Čas od času zamiešame, aby sa jedlo nepripálilo. Kurča po Baskicku podávame s prílohou podľa chuti, najlepšie chutí s ryžou.