Kurča na zázvore
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 15711x
Jednoduchý ale veľmi chutný recept na českú klasickú kombináciu kuracieho mäsa a cestovín.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | bezvaječné špagety |
1 ks | hermelín |
1 ks | pór |
400 g | kuracie mäso |
1 ks | cibula |
marináda: | |
2 lyžice | olivový olej |
1 lyžica | mletý zázvor |
1 lyžica | grilovacie korenie |
Postup prípravy receptu
Najprv si niekoľko hodín vopred naložíme kuracie mäso do marinády. Mäso najprv opláchneme prúdom studenej vody, osušíme, nakrájame na rezance a posypeme mletým zázvorom. Následne mäso potrieme zmesou olivového oleja a grilovacieho korenia. Takto pripravené mäso naukladáme na seba do porcelánovej misky a uložíme do chladničky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na půlkolečka. Pór očistíme a nakrájame na kolieska. Hermelín nakrájame na tenké plátky. Špagety dáme variť podľa návodu na obale. Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a najprv na ňom orestujeme cibuľu. Následne pridáme mäso, ktoré sprudka osmažíme zo všetkých strán. Nakoniec pridáme pór a krátko podusíme. Kuracie mäso na zázvoru servírujeme nasledovne: na veľký plytký tanier doprostred umiestnime porciu špagiet. Na špagety rozprestrieme niekoľko plátkov hermelín a všetko zavŕšite porcií mäsovej zmesi. Vďaka teplote špagiet a mäsa sa hermelín po chvíli krásne rozpustí.