Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurča na zázvore

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 15711x
Kurča na zázvore

Jednoduchý ale veľmi chutný recept na českú klasickú kombináciu kuracieho mäsa a cestovín.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Kurča na zázvore
recept Kurča na zázvore
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček bezvaječné špagety
1 ks hermelín
1 ks pór
400 g kuracie mäso
1 ks cibula

marináda:

2 lyžice olivový olej
1 lyžica mletý zázvor
1 lyžica grilovacie korenie

Postup prípravy receptu

Najprv si niekoľko hodín vopred naložíme kuracie mäso do marinády. Mäso najprv opláchneme prúdom studenej vody, osušíme, nakrájame na rezance a posypeme mletým zázvorom. Následne mäso potrieme zmesou olivového oleja a grilovacieho korenia. Takto pripravené mäso naukladáme na seba do porcelánovej misky a uložíme do chladničky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na půlkolečka. Pór očistíme a nakrájame na kolieska. Hermelín nakrájame na tenké plátky. Špagety dáme variť podľa návodu na obale. Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a najprv na ňom orestujeme cibuľu. Následne pridáme mäso, ktoré sprudka osmažíme zo všetkých strán. Nakoniec pridáme pór a krátko podusíme. Kuracie mäso na zázvoru servírujeme nasledovne: na veľký plytký tanier doprostred umiestnime porciu špagiet. Na špagety rozprestrieme niekoľko plátkov hermelín a všetko zavŕšite porcií mäsovej zmesi. Vďaka teplote špagiet a mäsa sa hermelín po chvíli krásne rozpustí.

Komentáre k receptu Kurča na zázvore (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty