Kurča na víne po horárovsky
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 6742x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 dl | paradajkový pretlak |
3 lyžice | olej |
1 ks | kurča |
3 dl | suché červené víno |
1 lyžička | mleté čierne korenie |
1 lyžica | soľ |
3 ks | veľká cibuľa |
Postup prípravy receptu
Kurča rozporcujeme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Rozdelené kurča v pekáčiku na oleji prudko opečieme. Potom osolíme, okoreníme, pridáme pokrájanú cibuľu. Víno s pretlakom zmiešame a nalejeme na kurča. Prikryjeme a takto pripravené kurča dusíme asi hodinu. Potom odkryjeme a omáčku Redukujeme podľa potreby. Kurča na víne po myslivecké podávame s opečeným zemiakom. Iná varianta: Mäso vyberieme, omáčku Redukujeme, poprípade dochutíme a rozmixujeme. Porcie mäsa polejeme. Kurča podávame s hranolky.