Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurča na víne po horárovsky

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 6742x
Kurča na víne po horárovsky

Recept na kurča pečené tzv po myslivecké.

vytlačiť recept Kurča na víne po horárovsky
recept Kurča na víne po horárovsky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 dl paradajkový pretlak
3 lyžice olej
1 ks kurča
3 dl suché červené víno
1 lyžička mleté čierne korenie
1 lyžica soľ
3 ks veľká cibuľa

Postup prípravy receptu

Kurča rozporcujeme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Rozdelené kurča v pekáčiku na oleji prudko opečieme. Potom osolíme, okoreníme, pridáme pokrájanú cibuľu. Víno s pretlakom zmiešame a nalejeme na kurča. Prikryjeme a takto pripravené kurča dusíme asi hodinu. Potom odkryjeme a omáčku Redukujeme podľa potreby. Kurča na víne po myslivecké podávame s opečeným zemiakom. Iná varianta: Mäso vyberieme, omáčku Redukujeme, poprípade dochutíme a rozmixujeme. Porcie mäsa polejeme. Kurča podávame s hranolky.

Komentáre k receptu Kurča na víne po horárovsky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty