Kurča na provensálskom korení
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 34396x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
3 - 4 guličiek | jalovec |
1 ks | zeler |
provensálske korenie | |
3 - 4 ks | Mrkva |
4 strúčiky | cesnak |
1 pohár | jemný kečup |
2 konzervy | paradajkový pretlak |
1 - 2 ks | cibula |
1 - 2 ks | bobkový list |
1 ks | kurča |
1 lyžica | cukor |
mleté čierne korenie | |
3 - 4 ks | petržlen |
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistíme a nakrájame na kolieska alebo kocky. Cesnak prelisujeme alebo nasekáme. Môžeme použiť aj mrazenú zeleninu pod sviečkovú, ktorú najskôr sparíme. Kurča očistíme, naporcuje, osolíme a okoreníme. Do pekáča si dáme trochu oleja. Pridáme cibuľu, mrkvu, petržlen a nakrájaný zeler. Kurča vyskladáme na zeleninu. Do pekáča pridáme asi 3 - 4 guličky jalovca, bobkový list a cesnak. Kurča zalejeme rajským pretlakom, malým kečupom, hojne posypeme provensálskym korením. Pridáme asi lyžicu cukru a dolejeme trochou vody, asi tak 100 - 200 ml. Dávam jej od oka. Kurča na provensálskom korenia vložíme do predhriatej rúry a pečieme, až je kurča mäkké. Kurča na provensálskom korenie podávame ihneď. Vhodnou prílohou sú zemiaky v akejkoľvek forme, cestoviny alebo ryža.