Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurča na provensálskom korení

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 34396x
Kurča na provensálskom korení

Tento recept kedysi zverejnila Jiřina Bohdalová.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kurča na provensálskom korení
recept Kurča na provensálskom korení
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
3 - 4 guličiek jalovec
1 ks zeler
provensálske korenie
3 - 4 ks Mrkva
4 strúčiky cesnak
1 pohár jemný kečup
2 konzervy paradajkový pretlak
1 - 2 ks cibula
1 - 2 ks bobkový list
1 ks kurča
1 lyžica cukor
mleté čierne korenie
3 - 4 ks petržlen

Postup prípravy receptu

Zeleninu očistíme a nakrájame na kolieska alebo kocky. Cesnak prelisujeme alebo nasekáme. Môžeme použiť aj mrazenú zeleninu pod sviečkovú, ktorú najskôr sparíme. Kurča očistíme, naporcuje, osolíme a okoreníme. Do pekáča si dáme trochu oleja. Pridáme cibuľu, mrkvu, petržlen a nakrájaný zeler. Kurča vyskladáme na zeleninu. Do pekáča pridáme asi 3 - 4 guličky jalovca, bobkový list a cesnak. Kurča zalejeme rajským pretlakom, malým kečupom, hojne posypeme provensálskym korením. Pridáme asi lyžicu cukru a dolejeme trochou vody, asi tak 100 - 200 ml. Dávam jej od oka. Kurča na provensálskom korenia vložíme do predhriatej rúry a pečieme, až je kurča mäkké. Kurča na provensálskom korenie podávame ihneď. Vhodnou prílohou sú zemiaky v akejkoľvek forme, cestoviny alebo ryža.

Komentáre k receptu Kurča na provensálskom korení (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty