Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurča na pomaranči

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 70845x
Kurča na pomaranči

Ovocie a kuracie mäso - lahodná kombinácia. Nebojte sa použiť ovocie na úpravu kurčaťa!

vytlačiť recept Kurča na pomaranči
recept Kurča na pomaranči sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

8 ks horné kuracie stehno
4 ks pomaranč
2 - 3 lyžičiek soľ
2 - 3 štipiek mleté čierne korenie
4 lyžice grilovacie korenie
100 g anglická slanina
2 - 3 ks jablko

podľa potreby:

olivový olej
voda

Postup prípravy receptu

Kuracie stehná umyjeme, necháme odkvapkať a posypeme dobre korením. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme chvíľu odležať. Olúpeme si pomaranče a nakrájame ich na menšie kúsky. Pritom je zbavíme jadier. Pre doplnenie si nakrájame na kúsky tiež olúpaná a jadrovníkov zbavené jablká. Nahrejeme si hlbšiu panvicu s pokrievkou. Vložíme pripravená kuracie stehná a necháme je z jednej strany opekať. Po otočení je poukladáme prúžky slaniny, prikryjeme pokrievkou a necháme opekať. Asi po 20-tich minútach prisypeme nakrájané pomaranče a mäso osolíme, mierne okoreníme. Opäť prikryjeme pokrievkou a pečieme domäkka. Podľa potreby podlejeme mierne vodou, ku koncu prisypeme aj jablká. Kurča na pomarančoch výborne chutí s varenou ryžou.

Komentáre k receptu Kurča na pomaranči (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty