Kurča na pomaranči
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 70845x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
8 ks | horné kuracie stehno |
4 ks | pomaranč |
2 - 3 lyžičiek | soľ |
2 - 3 štipiek | mleté čierne korenie |
4 lyžice | grilovacie korenie |
100 g | anglická slanina |
2 - 3 ks | jablko |
podľa potreby: | |
olivový olej | |
voda |
Postup prípravy receptu
Kuracie stehná umyjeme, necháme odkvapkať a posypeme dobre korením. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme chvíľu odležať. Olúpeme si pomaranče a nakrájame ich na menšie kúsky. Pritom je zbavíme jadier. Pre doplnenie si nakrájame na kúsky tiež olúpaná a jadrovníkov zbavené jablká. Nahrejeme si hlbšiu panvicu s pokrievkou. Vložíme pripravená kuracie stehná a necháme je z jednej strany opekať. Po otočení je poukladáme prúžky slaniny, prikryjeme pokrievkou a necháme opekať. Asi po 20-tich minútach prisypeme nakrájané pomaranče a mäso osolíme, mierne okoreníme. Opäť prikryjeme pokrievkou a pečieme domäkka. Podľa potreby podlejeme mierne vodou, ku koncu prisypeme aj jablká. Kurča na pomarančoch výborne chutí s varenou ryžou.