Kurča na kari
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 62719x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžičky | karí korenie |
1 ks | Mrkva |
1 strúčik | cesnak |
korenie | |
2 lyžice | maslo |
1 ks | kurča |
4 ks | šampiňóny |
soľ | |
1 ks | cibula |
podľa potreby: | |
kyslá smotana | |
kurací vývar |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme, mrkvu a šampiňóny očistíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu na kocky. Šampiňóny rozkrájame na plátky, olúpaný cesnak nasekáme. Kurča podľa potreby naporcuje. Na rozpálenej panvici s trochou masla osmažíme cibuľku dozlatista, pridáme kocky mrkvy, plátky šampiňónov a mäso. Osmažíme, pridáme nasekaný cesnak, soľ, korenie, karí a zalejeme trochou horúceho vývaru. Dusíme pod pokrievkou, kým nie je mäso mäkké, necháme tekutinu odpariť až na šťavu. Kuracie mäso na kari zahustíme trochou zápražku a nakoniec pridáme smotanu podľa chuti. Krátko povaríme. Kurča na karí podávame s ryžou alebo vyprážanými hranolky.