Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurča na divoko

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 68911x
Kurča na divoko

Jedná sa o recept na pečené kurča s divokým korením, zeleninou a slaninou.

vytlačiť recept Kurča na divoko
recept Kurča na divoko sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks bobkový list
2 guličky jalovec
15 guličiek čierne korenie
1 lyžica olej
1 ks cibula
1 ks malý cerel nabo pulka stredného
4 ks Mrkva
2 lyžice maslo
5 guličiek nové korenie
50 g slanina
1 ks petržlen
1 ks kurča veľké
1 štipka soľ
2 štipky tymián

podľa potreby:

vývar

Postup prípravy receptu

Slaninu nakrájame na prúžky. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky, alebo kolieska. Cibuľu olúpeme a nakrájame va silnejšie krúžky. Kurča umyjeme, prosolíme a stehná i prsia prošpikujeme slaninou. Kúsok slaniny vložíme do brušnej dutiny. V pekáčiku rozpustíme maslo s olejom a kurča sprudka opečieme zo všetkých strán. Pridáme cibuľu, koreňovú zeleninu a všetko korenie. Vložíme do predhriatej rúry a za občasného podlievania vývarom pečieme dozlatista. Hotové kurča rozdelíme na porcie. Vidličkou vyberieme korenie a kurča na divoko vložíme späť na zeleninu sa soche. Kurča na divoko podávame s pečenými, alebo varenými zemiakmi. Najlepšie prílohou sú však masové knedličky, podľa môjho receptu.

Komentáre k receptu Kurča na divoko (1 komentár)

  • Dekan jirko 07.April 2022 10:51

    Dobrá klasika

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty