Kurča na divoko
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 68911x
Jedná sa o recept na pečené kurča s divokým korením, zeleninou a slaninou.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | bobkový list |
2 guličky | jalovec |
15 guličiek | čierne korenie |
1 lyžica | olej |
1 ks | cibula |
1 ks | malý cerel nabo pulka stredného |
4 ks | Mrkva |
2 lyžice | maslo |
5 guličiek | nové korenie |
50 g | slanina |
1 ks | petržlen |
1 ks | kurča veľké |
1 štipka | soľ |
2 štipky | tymián |
podľa potreby: | |
vývar |
Postup prípravy receptu
Slaninu nakrájame na prúžky. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky, alebo kolieska. Cibuľu olúpeme a nakrájame va silnejšie krúžky. Kurča umyjeme, prosolíme a stehná i prsia prošpikujeme slaninou. Kúsok slaniny vložíme do brušnej dutiny. V pekáčiku rozpustíme maslo s olejom a kurča sprudka opečieme zo všetkých strán. Pridáme cibuľu, koreňovú zeleninu a všetko korenie. Vložíme do predhriatej rúry a za občasného podlievania vývarom pečieme dozlatista. Hotové kurča rozdelíme na porcie. Vidličkou vyberieme korenie a kurča na divoko vložíme späť na zeleninu sa soche. Kurča na divoko podávame s pečenými, alebo varenými zemiakmi. Najlepšie prílohou sú však masové knedličky, podľa môjho receptu.
Komentáre k receptu Kurča na divoko (1 komentár)
-
Dekan jirko
07.April 2022 10:51
Dobrá klasika