Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurča na čiernom pive

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 70000x
Kurča na čiernom pive

Hydinové mäso je ľahké a zdravé. Na čiernom pive chutí zase trochu inak.

vytlačiť recept Kurča na čiernom pive
recept Kurča na čiernom pive sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks cibula
15 dkg anglická alebo Oravská slanina
1 ks kurča
0,5 l čierne pivo

podľa chuti:

Rasco
soľ

Postup prípravy receptu

Kurča umyjeme, osušíme papierovou utierkou. Dáme ho do pekáča, dôkladne osolíme a okmínujeme. Na kurča poukladáme na plátky nakrájanú slaninu a na kolieska nakrájanú cibuľu. Podlejeme polovicou čierneho piva. Kurča pečieme asi hodinu v rúre na 220 ° C a priebežne podlievame pivom. Ako príloha sa ku kurčaťu na pive hodí špenát a zemiakový knedlík.

Komentáre k receptu Kurča na čiernom pive (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt