Kurča na broskyniach
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 60001x
Kuracie mäso veľmi dobre chutí s ovocím. Ak vám rýchlo dozrievajú broskyne, využite je na prípravu tohto receptu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
8 ks | menšia broskyňa |
1 dl | voda |
2 - 3 lyžíc | zmes korenia na kurča |
1 lyžička | solamyl |
4 - 8 porcií | kuracie horné stehno |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olivový olej | |
príloha: | |
zemiakových placiek |
Postup prípravy receptu
Porcie kurčaťa (treba kuracie stehná) dobre očistíme, umyjeme vodou a necháme odkvapkať. Okoreníme je zmesou korenia na kurča a potrieme olivovým olejom. Rozpálite si hlbšiu panvicu alebo hrniec s pokrievkou a jednotlivé porcie do nej vložíme kožou naspodku. Potom mäso otočíme a prikryjeme pokrievkou . Necháme chvíľu zapekať (asi 10 minút). Mäso znovu otočíme, osolíme a pridáme polovičky odpeckovaných broskýň. Podusíme spolu s mäsom asi 5 minút. Vo vode si rozmiešame solamyl a prilejeme ho k mäsu, zamiešame. Necháme krátko povariť a panva odstavíme. Kurča na broskyniach podávame s zemiakových placiek, ktoré vzniknutú omáčkou prelievame.