Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurča na broskyniach

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60001x
Kurča na broskyniach

Kuracie mäso veľmi dobre chutí s ovocím. Ak vám rýchlo dozrievajú broskyne, využite je na prípravu tohto receptu.

vytlačiť recept Kurča na broskyniach
recept Kurča na broskyniach sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

8 ks menšia broskyňa
1 dl voda
2 - 3 lyžíc zmes korenia na kurča
1 lyžička solamyl
4 - 8 porcií kuracie horné stehno

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

olivový olej

príloha:

zemiakových placiek

Postup prípravy receptu

Porcie kurčaťa (treba kuracie stehná) dobre očistíme, umyjeme vodou a necháme odkvapkať. Okoreníme je zmesou korenia na kurča a potrieme olivovým olejom. Rozpálite si hlbšiu panvicu alebo hrniec s pokrievkou a jednotlivé porcie do nej vložíme kožou naspodku. Potom mäso otočíme a prikryjeme pokrievkou . Necháme chvíľu zapekať (asi 10 minút). Mäso znovu otočíme, osolíme a pridáme polovičky odpeckovaných broskýň. Podusíme spolu s mäsom asi 5 minút. Vo vode si rozmiešame solamyl a prilejeme ho k mäsu, zamiešame. Necháme krátko povariť a panva odstavíme. Kurča na broskyniach podávame s zemiakových placiek, ktoré vzniknutú omáčkou prelievame.

Komentáre k receptu Kurča na broskyniach (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty