Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurča Marengo 1

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61324x
Kurča Marengo 1

Recept na kurča pripravené ku slávnostné príležitosti.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kurča Marengo 1
recept Kurča Marengo 1 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 strúčik cesnak
10 ks zelené olivy
10 g čierne hľuzovky
1 ks kurča
300 ml biele víno
2 lyžice olej
500 g paradajka
4 ks varený potočný rak
250 g šampiňóny

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Kurča rozdelíme na 4 porcie. Cesnak ošúpeme, jemne nakrájame a kurča potrieme cesnakom, posypeme soľou a korením. Paradajky narežeme, ponoríme krátko do vriacej vody, ochladíme studenou vodou, olúpeme, rozštvrtíme, vyrežeme stopku, odstránime zrniečka a dužinu nakrájame na kocky. Drobné šampiňóny očistíme a utrieme vlhkou utierkou. Olivy necháme podľa potreby odkvapkať. V panvici rozpálime olej a mäso na ňom zo všetkých strán dobre opečieme. Pridáme paradajky a všetko podlejeme takmer všetkým vínom. Mäso dusíme, občas obraciame a prevarená tekutinu postupne dopĺňame vínom. Asi po 30-tich minútach dusenia ku kuraciemu mäsu pridáme šampiňóny, olivy a necháme dodusit. Hotové kurča Marengo upravíme na misu. Vypečenou šťavu ochutíme soľou a korením a prelejeme ju cez mäso. Asi 10 g čiernych hľuzoviek z konzervy nakrájame na drobné kocky a mäso nimi posypeme. Štyri varené potočný raky vyberieme z panciera a kurča Marengo nimi ozdobíme.

Komentáre k receptu Kurča Marengo 1 (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty