Kurča Marengo 1
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 61324x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 strúčik | cesnak |
10 ks | zelené olivy |
10 g | čierne hľuzovky |
1 ks | kurča |
300 ml | biele víno |
2 lyžice | olej |
500 g | paradajka |
4 ks | varený potočný rak |
250 g | šampiňóny |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Kurča rozdelíme na 4 porcie. Cesnak ošúpeme, jemne nakrájame a kurča potrieme cesnakom, posypeme soľou a korením. Paradajky narežeme, ponoríme krátko do vriacej vody, ochladíme studenou vodou, olúpeme, rozštvrtíme, vyrežeme stopku, odstránime zrniečka a dužinu nakrájame na kocky. Drobné šampiňóny očistíme a utrieme vlhkou utierkou. Olivy necháme podľa potreby odkvapkať. V panvici rozpálime olej a mäso na ňom zo všetkých strán dobre opečieme. Pridáme paradajky a všetko podlejeme takmer všetkým vínom. Mäso dusíme, občas obraciame a prevarená tekutinu postupne dopĺňame vínom. Asi po 30-tich minútach dusenia ku kuraciemu mäsu pridáme šampiňóny, olivy a necháme dodusit. Hotové kurča Marengo upravíme na misu. Vypečenou šťavu ochutíme soľou a korením a prelejeme ju cez mäso. Asi 10 g čiernych hľuzoviek z konzervy nakrájame na drobné kocky a mäso nimi posypeme. Štyri varené potočný raky vyberieme z panciera a kurča Marengo nimi ozdobíme.