Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurča Kalimero

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 135760x
Kurča Kalimero

Vynikajúcu chuť pečeného kurčaťa na masle a jabĺčka.

vytlačiť recept Kurča Kalimero
recept Kurča Kalimero sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g maslo
1 ks jablko väčšie tvrdé
1 ks kurča
soľ
100 g anglická slanina (plátky)

podľa chuti:

horčica biela
rozmarín
mleté čierne korenie
cesnak
tymián
sušený celerový list
majorana
mletá sladká paprika

Postup prípravy receptu

Rúru předeřejeme na 180 ° C. Kurča naporcuje, aby sme mali všetku kožu nakonci chrumkavú a zlatú. Rozložíme do pekáča, osolíme a okoreníme podľa chuti. Jablko umyjeme, zbavíme jadier a nakrájame na mesiačiky, ktoré prekladáme medzi kuracie štvrtky. Lúpať. Maslo nakrájame na plátky a tými pokladieme kompletne celý obsah pekáča. Podlejeme vodou do výšky 1 cm, dobre zakryjeme a pri teplote 180 ° C pečieme 1 hodinu 15 minút. Pekáč vyberieme, teplotu rúry zvýšime na 220 ° C, zložíme zakrytie, mäso polejeme výpekom , obložíme anglickou slaninou a už bez zakrývania dopekáme chrumkava. Ideálne prílohou je karí ryža.

Komentáre k receptu Kurča Kalimero (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty