Kurča Kalimero
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 135760x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | maslo |
1 ks | jablko väčšie tvrdé |
1 ks | kurča |
soľ | |
100 g | anglická slanina (plátky) |
podľa chuti: | |
horčica biela | |
rozmarín | |
mleté čierne korenie | |
cesnak | |
tymián | |
sušený celerový list | |
majorana | |
mletá sladká paprika |
Postup prípravy receptu
Rúru předeřejeme na 180 ° C. Kurča naporcuje, aby sme mali všetku kožu nakonci chrumkavú a zlatú. Rozložíme do pekáča, osolíme a okoreníme podľa chuti. Jablko umyjeme, zbavíme jadier a nakrájame na mesiačiky, ktoré prekladáme medzi kuracie štvrtky. Lúpať. Maslo nakrájame na plátky a tými pokladieme kompletne celý obsah pekáča. Podlejeme vodou do výšky 1 cm, dobre zakryjeme a pri teplote 180 ° C pečieme 1 hodinu 15 minút. Pekáč vyberieme, teplotu rúry zvýšime na 220 ° C, zložíme zakrytie, mäso polejeme výpekom , obložíme anglickou slaninou a už bez zakrývania dopekáme chrumkava. Ideálne prílohou je karí ryža.