Kurča Čochašbili
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 24322x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 hrsť | sušené huby |
2 ks | cibula |
1 konzerva | paradajkový pretlak |
2 ks | kuracie prsia |
vývar | |
4 ks | paradajka |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Väčší kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Mäso osolíme a okoreníme a opečieme na oleji, najlepšie olivovom. Trochu podlejeme vývarom z kuracích kostí, ale možno použiť aj iný vývar. Pridáme 1 veľký paradajkový pretlak a namočené huby a dusíme. Asi za 45 minút pridáme na krúžky nakrájané cibule a asi po 10 minútach odstavíme z platne. Pridáme ešte olúpaná, najemno nakrájané paradajky, ktorá necháme už len prehriať v teplom pokrme. Kurča Čochašbili podávame s ryžou hojne posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou alebo s opékanými zemiaky.