Kurča Bábovka
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 28683x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | kurča |
podľa chuti: | |
soľ | |
korenie | |
podľa potreby: | |
voda na podliaty | |
olej | |
sójová omáčka |
Postup prípravy receptu
Kurča umyjeme, osušíme, osolíme (aj vnútro), okoreníme. Prostredný kolík na Bábovkovú forme pomažte olejom a nasadíme na neho kurča. Ak má Bábovkovú forma uprostred dieru, pretiahnite cez nej alobal a alebo ako ja, dávam zospodu staršie panvicu. Kurča ľahko podlejeme vodou do formy a pečieme podľa veľkosti kurčaťa. Kilovej kurča pečieme asi hodinu. Pri pečení potierame kurča bábovka olejom s trochou sójovej omáčky. Kurča Bábovka podávame ako klasické pečené kurča alebo podľa chuti. Na trhu sú rôzne stojany na kurča, pečie sa aj na plechovke od piva, ale s týmto sa veľmi dobre manipuluje.