Kurča ala Bárt
- hlavné chody
- žádná kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 63515x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | kurča |
1 ks | cibula |
3 lyžice | olej |
1 lyžica | maslo |
marináda: | |
1 lyžička | mletý zázvor |
1 štipka | mleté čierne korenie |
1 strúčik | cesnak |
1 lyžica | worcesterová omáčka |
1 dl | kečup |
1 dl | horcica |
Postup prípravy receptu
Kurča naporcuje, osolíme a poukladáme do pekáča s tromi lyžicami oleja. Vo väčšom hrnčeku rozmiešame približne v pomere 1:1 horčicu s kečupom, lyžičku zázvoru, strúčik propasírovaného cesnaku, veľkú lyžicu Worcesteru a štipku korenia. Vzniknuté blato nanesieme na kurča tak, že prakticky nie je pod nánosom vidieť. Zmes môže byť aj okolo kurčaťa v pekáči. Je to nakoniec vynikajúci sos. Na kurča poukladáme kolieska cibule a pár kúskov masla. Kurča pečieme v predhriatej rúre. Občas ho podlievame. Kurča ala Bárt podávame s prílohou podľa chuti.